Testimonials

31 januari 2017 (reactie van een klant naar aanleiding van afsluiten van het traject) ‘Bedankt voor alles wat je voor me gedaan hebt. Ik ben me ervan bewust dat je dit traject positiever had willen afsluiten. En daarin ben je niet de enige. Toch heb ik veel van je geleerd en daar zal ik in de toekomst nog vaak gebruik van gaan maken. Ik heb jou leren kennen als een zéér bevlogen persoon die ontzettend betrokken is en oprecht belangstelling toont. Iemand waarbij je als mens centraal staat. Nogmaals bedankt. Ik vind het ergens heel erg jammer dat ons contact nu gaat stoppen.’

Mei 2016:  ‘P&M is voor mij meer dan een professioneel bureau. Het heeft diep gewortelde kennis met know how van de materie.’

April 2016  / Terugblik Arbeidsreintegratie P&M – Coach; Chris van Lenteren.

Een heel bijzonder traject, dat is als eerste wat bij me opkomt. Twee jaar nu. En tegelijkertijd weet ik dat het niet sneller had gekund. Niet alleen omdat er binnen deze tijd ook weer veel is gebeurd wat de aandacht vroeg. Maar vooral omdat de reflectie op het leven en wat daarin aan taken / opdrachten nog lagen de tijd nodig had om in gesprek het juiste pad te kiezen en te volgen. Chris heeft als coach daarin een hele belangrijke rol gespeeld. Juist door zijn niet oordelende houding, maar door de rustige wijze waarop reflectie tot stand kwam kon ik kijken naar mijn leven dat een heel andere koers moest gaan varen dan voorheen het geval was.
Persoonlijke dilemma’s moesten beslecht worden om te komen tot een besef dat terugkeer naar het oude geen optie meer was. Persoonskwaliteiten konden niet meer op dezelfde manier worden ingezet omdat dat weer zou leiden tot een overvraging. Tegelijkertijd zijn die persoonskwaliteiten de leidraad geweest binnen het hele traject en naarmate er meer rust kwam kon ik ook anders gaan denken over wat ik met die eigenschappen wilde gaan doen.
Er is meer evenwicht ontstaan, een acceptatie van de verandering waardoor het ook voelt als een bevrijding. Mijn enthousiasme heeft niet ingeboet en mijn drive ook niet. Het grote verschil met het begin is dat mijn plannen en doelen veel subtieler geworden zijn; geen eigen bedrijf meer, geen grote woonvormen meer en ook niet meer voor iedereen op alle tijden klaar staan. Tegelijkertijd kan ik vanuit de rust die er nu in mijn leven is opnieuw mensen infecteren met mijn enthousiasme en positieve blijk naar het leven. Ben ik weer regelmatig de “spiegel” voor de ander en help ik mensen om grenzen te verleggen. Niet meer in extreme complexe dingen maar meer op persoonlijk vlak waardoor mensen weer verder lopen met een glimlach.
Ik werk 16 tot 18 uur bij Stichting P. Geen wereldbaan en het gaat omdat het ook beperkte uren zijn. Het is goed, het voorziet in mijn inkomen (met aanvulling WIA) en maakt het mogelijk dat ik functioneer binnen de grenzen wat nu goed voor mij is.
Tegelijkertijd voelt het niet als een beperking maar als een verrijking en dat is nu precies wat dit traject zo bijzonder maakt.
Met dank aan Dhr. Van Lenteren die dit traject met een bijzondere deskundige touch begeleidt heeft.

Februari 2016:
Ruud, 46-jarige man, heeft vanaf zijn 20ste gewerkt als facilitair medewerker. In 2012 volgen een baanverlies en een reeks van nare gebeurtenissen in zijn privé situatie elkaar op waardoor hij depressief raakt. Hij komt eind 2013 in de ziektewet. In juni 2014 schat de contactpersoon van de ziektewet in dat hij baat heeft bij re-integratiebegeleiding, dus wordt er een kennismakingsgesprek gepland met P&M.

Ruud over het traject: Na het kennismakingsgesprek, wat ik als betrokken en warm heb ervaren, werd het traject gestart. Mijn situatie was op dat moment 2 jaar werkloos en 1 jaar ziektewet door privéomstandigheden. We zijn in het traject begonnen om eerst te kijken naar mezelf: wat kan ik, wat wil ik, wie ben ik. Toen hier duidelijkheid over was, zijn we gericht gaan zoeken naar werk. Er is een brief en CV opgesteld. Er is vooral aandacht besteed in het traject aan de dingen die nodig waren, er is geen tijd aan overbodige zaken besteed. Door persoonlijke gesprekken is eerst gewerkt aan problemen waar ik op dat moment mee worstelde. Mijn coach heeft mij door de moeilijkste periode van mijn leven heen geholpen door steeds in contact te blijven en gesprekken met me te voeren. Er zijn handvaten aangereikt die ik nodig had. Omdat de lijnen heel kort zijn vond ik het een prettige samenwerking. Dit traject heeft me geholpen om sterker in mijn schoenen te staan, mijn zelfvertrouwen te versterken en weer meer energie te krijgen. Ik ben tevreden over het traject.

Ruud is per november 2015 gestart als repro-medewerker bij een leuke werkgever. Hij heeft het hier erg naar zijn zin.

Bron: Tevredenheidsonderzoek Blik op Werk2016

Cijfer: 8,9 of 10 toelichting:

Hele fijne samenwerking. Kon ze makkelijk bereiken en begripvol.

Ik word serieus genomen en de begeleiding is zeer goed op maat voor mij. Ik heb het gevoel dat ik in de toekomst hiermee verder kan.

Ik ben heel serieus genomen. Goede begeleiding. Ze hebben zelfs een training opgesteld waaraan ik mocht deelnemen.

Naar mijn mening hangt de kwaliteit van dienstverlening naast onbetwiste deskundigheid en goed beleid binnen de organisatie, vooral OOK af van de persoonlijke betrokkenheid van de coach. Mijn persoonlijke coach Roxane, ben ik uiterst dankbaar voor mijn professionele en persoonlijke groei die zij mede bewerkstelligd heeft, en wat uiteindelijk heeft geleid tot een betere zelfkennis vwb mijn eigen kunnen en beperkingen, en een daarbij perfect passende baan.

Dit cijfer geef ik omdat ik sinds het intake gesprek al gehoord werd. Ik had meteen het gevoel serieus te zijn genomen. Ze luisterde oprecht en was zeer geïnteresseerd in mijn verhaal. Ik kan daar al met al niets meer over zeggen, dan dat het ze zeker niet schort aan professionaliteit in de breedste zin van het woord. Mijn coach heeft me altijd goed gehoord, uitstekend gevolgd en is ten alle tijden transparant geweest. Ik heb veel uit de adviezen van haar kunnen halen. Ook zij heeft zich uitermate professioneel gedragen.

Ondanks dat ik geen vooruitzicht heb op werk heb ik het hele traject wel positief ervaren doordat ik serieus ben genomen door mijn begeleider. We hebben samen de conclusie moeten trekken dat werk er voor mij nu niet in zit. Ik ben wel gegroeid in het proces. verbetersuggestie: In mijn ogen gaat het heel goed, dus geen verbeteringen nodig.

Mijn loopbaancoach Noor Gerritsen heeft me ontzettend goed geholpen. Ze heeft me veel vertrouwen in haar en mezelf gegeven waardoor ik er zoveel mogelijk uit kon halen. Bedankt.

Omdat ik vanaf het eerste contact me begrepen voelde , ze hebben de juiste persoon voor me uitgezocht. Ik werd met alle vragen die ik had serieus en goed geholpen. Ze hebben alles voor me gedaan om me op de juiste manier vooruit te helpen. Ze luisteren heel goed en pushen niet. Ze doen het op een manier waardoor je geen stress krijgt. Gewoon super!

Letterlijk van A tot Z een begeleiding die ervoor heeft gezorgd dat ik weer aan het werk kan en dit dan wel op een gezond manier!

Naar aanleiding van het assessment zijn er al veel stappen ondernomen naar het zoeken van een nieuwe functie. Dit komt mede door de duidelijkheid van de uitkomst. Hartelijk bedankt!: Ik ben super geholpen, begeleid door Miranda Michielsen

Na het overlijden van mijn man, 3 dgn later mijn hond, kwijtraken van mijn baan (kostwinner) in dezelfde week, jaar later overlijden v moeder en schoonzus, was ik een emotioneel wrak en na het traject met begeleiding weer een redelijk zelfverzekerde vrouw met handvatten hoe nu verder.

Mijn coach Kitty Helgering is een erg prettig, sociaal, positief ingesteld persoon. Voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Enorme betrokkenheid. Alles ging in overleg. De opbouw van het traject was erg fijn. Ook tijdens het solliciteren (brieven/gesprekken) was er regelmatig contact. Ook als ik het minder rooskleurig zag, zei mijn coach waar het op stond. Dat had ik wel nodig en heeft me geholpen dingen in een ander perspectief te bekijken. Ik kijk met een goed gevoel terug op het traject. En dat het er een baan is uitgekomen, is helemaal super. verbetersuggestie: Niet, heb geen verbeterpunten. Coachingstraject is goed zoals het is.

Omdat ik door deelname aan het traject bewuster ben geworden wie ik zelf ben en wat ik zelf wil. Eerlijke communicatie over mijn positie op arbeidsmarkt en het heeft me (sociaal) geactiveerd.

Ze keek naar wat nodig was voor mij en ben hier erg mee vooruit geholpen.

Ik heb met name contact met 1 begeleider Kitty Helgering. Ze doet geweldig werk en kijkt wat het beste voor mij is.

Ik word serieus genomen, goed begeleid en mede dankzij mijn begeleider van p&m ben ik aangenomen op een opleiding.

Ik ben tevreden over het gehele traject genomen.

Ik heb weliswaar geen werk gevonden, maar ik voel me veel zekerder, durf beter aan te geven wat ik wel of niet kan en wil. Ik heb het gevoel dat ik serieus genomen werd en dat er gekeken werd wat bij mij past en niet wat hoort of moet. Het was persoonlijk.

Ben zeer tevreden over hun werk en nemen het ook serieus zolang je zelf ook wil mee werken.

P&M arbeids re-integratie is een uitstekende organisatie. Professioneel, met empatisch vermogen en hart voor de klant. Helaas door persoonlijke omstandigheden aan mijn kant (langdurig ziekte) is het traject moeten stoppen.

Mate van steun, laagdrempelige communicatie, zeer fijne intake en coaching waarin ik gehoord werd.

Ze zijn serieus, denken mee, bieden ondersteuning opmaat en ze zijn vriendelijk verbetersuggestie.

Fijne begeleiding.

Ik ben erg tevreden en ze zijn erg klantvriendelijk. Verbetersuggestie: telefonisch bereikbaarheid, is soms ook wel handig als je snel een antwoord of advies nodig hebt.

Uitstekende hulp. Helaas heeft het niet geleid tot het vinden van een betaalde baan, maar dat lag naar mijn idee niet aan de hulp zelf. Ik heb wel het gevoel dat ik op de korte en lange termijn iets kan met de opgedane vaardigheden en kennis/ervaring.

Een 10 is voor Onze Lieve Heer en er moet ruimte voor verbetering blijven. Voor mijzelf heeft het niet dat resultaat opgeleverd als waar ik het traject mee opgestart ben. De tijd was nog niet helemaal rijp. Verbetersuggestie: verlenging van traject.

Veel geduld en goede hulp begeleiding verbetersuggestie: Telefonische beschikbaarheid vergroten.
Zeer persoonlijke en professionele begeleiding waarbij ook heel erg het menselijk aspect (empathie en inleving) mij zeer aanspraken.
Ik ben heel goed geholpen.

en prettige en vriendelijke samenwerking. Veel geleerd en inzichten in mijn eigen gedrag gekregen. Alles was bespreekbaar. Ik zal iedereen aanraden naar P&M te gaan wanneer men voor een reïntegratietraject in aanmerking komt.

Ik heb slechts contact gehad met één persoon, niet echt met P&M als bedrijf. De ontvangst was altijd vriendelijk, maar het is een beetje een kille binnenkomst in het gebouw zelf.

Ik ben als mens behandeld. Serieus genomen. Er wordt niet alleen gekeken naar zsm een betaalde baan, maar ook hoe je als mens in elkaar zit, wat er speelt etc. Prima.

Ik heb een goede begeleiding gehad, helaas heeft dit niet tot een baan geleid. Dit komt omdat ik kamp met een zware depressie waar ik nu nog voor behandeld wordt. Heb wel wat meer zelfkennis hierdoor gekregen en goede tips hoe een sollicitatie brief te schrijven. Ik hoop als ik weer hersteld ben, hier profijt van te hebben.

Vriendelijke mensen die serieus met het hele onderzoek zijn omgegaan en er ook de tijd voor hebben genomen.

Vertrouwen in contactpersoon, goede tips en begeleiding op maat. verbetersuggestie: bredere tijden beschikbaar.

Goed contact met arbeidscoach. En ging in goed overleg.

Tevreden, dus een flinke voldoende. Zeer vriendelijke medewerkers, goede begeleiding. Duidelijke afspraken.

Niets op aan te merken, ik ben uitermate tevreden.

Het bedrijf P&M maakt waar, waar ze voor staan. Mijn coach heeft mij in de afgelopen 2 jaar uitstekend begeleid.

Ik ben zelf heel tevreden.

Werkstage van 6 maanden was goed georganiseerd en begeleid.

Wordt heel serieus genomen, eigen tempo, hard werken om wat te kunnen bereiken maar moet natuurlijk ook van twee kanten komen. Ben erg blij met deze hulp en ondersteuning en ondanks dat ik nog geen baan heb kunnen vinden blijf ik hierdoor wel vertrouwen houden en daarom een 8. Ik had een goeie klik met mijn begeleider. Hij nam mij serieus verbetersuggestie: cijfer: 8,9 of 10 toelichting: Vriendelijk en hulpvaardig daar waar ik vragen had en hulp bij gesprekken werd dit aangenomen

Betrokkenheid en oprechte beleving.

Zeer goed begeleidt geweest. Recht door zee dit op mijn verzoek en is ook altijd goed gegaan.

Omdat ik me door de begeleiding zekerder voel, nog meer zin heb om aan de slag te gaan, meer duidelijkheid heb. Ik wilde eind 2015 weer zo snel mogelijk aan het werk, maar voelde me toch ook onzeker over mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Door de gesprekken met mijn begeleider en door het begeleid werken aan mijn cv weet ik beter wat mijn sterke kanten zijn en welke banen er op dit moment goed bij me zouden passen. Ik ben blij dat ik niet angstig begonnen ben aan een niet goed passende functie, maar de tijd heb kunnen nemen om op andere manieren te wennen aan weer aan de slag gaan (door oefeningen en sociale activiteiten). verbetersuggestie: Ik weet natuurlijk pas hoe geslaagd de dienstverlening is geweest als ik een jaar aan het werk ben ergens..

cijfer: 5,6 of 7 toelichting:

Ik ben tevreden over de begeleiding van P&M Arbeidsreintegratie. Er wordt gedacht vanuit de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Wel met een stip op de horizon van waar we uiteindelijk naar toe werken. Maar altijd ook weer terug naar hoe het op dit moment gaat. En naar aanleiding daarvan een goed plan voor uren belasting (al dan niet opbouwen) en ook kijken naar de werkintensiteit. Ik voel me gezien en gehoord in hoe het met me gaat. En ben blij dat mijn coach mij, niet alleen in uren opbouw, maar ook in het veranderen van patronen en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden heeft begeleid. Zodat ik ook echt duurzaam kan re-integreren, juist doordat ik de dingen in werk nu op een andere manier probeer te doen.

 

Ook opdrachtgevers hebben de mogelijkheid gekregen het rapportcijfer toe te lichten en verbetersuggesties te doen.  Cijfer: 8,9 of 10 toelichting: Zeer betrokken, professioneel en kundig.  Verbetersuggestie: Doorgaan zoals bezig.

Opdrachtgevers die aangeven dat ze een klacht hebben/hadden over de dienstverlening, wordt gevraagd waar deze klacht over gaat/ging. Hieronder zijn alle klachtomschrijvingen weergegeven.

Er is geen omschrijving van klachten gegeven / er zijn geen klachten.