Persbericht
Bert gaat voor de verfijnde mannentas

Bert Vandormael (43) werkte 15 jaar in de jeugdzorg. Nu volgt hij via Het Ambachtshuis Brabant de vakopleiding professioneel lederen tassenmaker. Hij deed het graag hoor, zijn werk bij jeugdzorg. Vandormael begeleidde jongeren in zijn baan als pedagogisch medewerker.

Mooi werk als je iemand zo kunt raken dat hij of zij zelf de weg omhoog weet te vinden, zegt hij. ,,Maar het werk vraagt ook heel veel energie. Ik liep er een beetje in vast. Het begon meer en meer te knagen dat ik iets met mijn handen wilde doen, een zichtbaar product maken.” Bert had voordat hij in de jeugdzorg ging werken een aantal jaren een baan bij een schachtenmaker, waar hij het lederen deel van orthopedische schoenen fabriceerde. In het tassenambacht wil hij zijn ervaring uit de wereld van de maatschoenen verwerken.

,,Ik wil lederwaren maken met de finesse en afwerking van maatschoenen. Zo kan ik mijn eigen draai aan het vak geven.” Tijdens de opleiding oefent hij het ontwerpen en vervaardigen van de lederwaren in combinatie met andere technieken. ,,Zo kun je gepersonaliseerde accessoires maken.” Hij ziet wel brood in het maken van ‘stoere mannentassen’. ,,Ik wil ze verfijnen en toch stoer houden. Mannen houden ervan om hun spullen in hun tas te ordenen. Daarvoor passende vakjes maken, dat is voor mij het mooiste wat er is.”

Reacties zijn gesloten.